Tule mukaan?

Lähde aktiiviseksi jäseneksi työpaikalle! 

Kuka on aktiivi?

Aktiivisuuden tason määrität itse, tässä jotain suuntaa-antavia määritelmiä.

  • Aktiivinen jäsen on ammattiosaston jäsen työpaikalla. Hän keskustelee työpaikoilla edunvalvonnallisista asioista, sekä pyytää muita työntekijöitä liittymään ammattiosaston jäseniksi. Aktiivinen jäsen osallistuu myös joihinkin ammattiosaston tapahtumiin.
  • Yhteyshenkilö on ammattiosaston jäsen, joka pitää yhteyttä omaan ammattiosastoonsa ja tiedottaa muita työpaikan jäseniä ammattiosastonsa asioista, sekä kertoo ammattiosastolle, mitä työpaikalla tapahtuu. Yrityshenkilö voi osallistua myös joihinkin ammattiosaston tapahtumiin.
  • Pääluottamusmies on työpaikan avainpelaaja, joka rekrytoi uusia jäseniä ammattiosastoon, mitä pidetään pääluottamusmiehen tärkeimpänä tehtävänä. Mitä paremmin työntekijät ovat järjestäytyneet ammattiosastoon, sitä paremmin voidaan ajaa yhteisiä edunvalvonnallisia asioita eteenpäin työpaikalla. Pääluottamusmies edustaa työntekijöitä työantajalle. Pääluottamusmies osallistuu jossain määrin ammattiosaston toimintaan.
  • Työsuojeluvaltuutettu huolehtii työpaikan turvallisuuteen liittyvistä asioista yhdessä työanatajan kanssa, sekä edustaa työtekijöitä työturvallisuusasioiden parissa työpaikalla. Työsuojeluvaltuutettu tekee jäsenhankintaa ammattiosastoihin sekä osallistuu jossain määrin ammattiosaston toimintaan.

Kahdeksan hyvää syytä olla aktiivi?

  1. Voit tienata enemmän ammattiliittojen jäsenet tienaavat enemmän rahaa työpaikoissa, joissa on aktiivinen jäsenistö ja tavoitteellista edunvalvontaa.
  2. Voit saada enemmän vapaa-aikaa liitojen aktiivit ovat taistelleet viikonloppuvapaat, sekä pekkaset. Teollisuusliitto puolustaa sinun oikeuttasi vapaa-aikaasi.
  3. Voit saada paremman paikallisen sopimuksen Hyvinkään Teolisuustyöntekijät kouluttaa sinua neuvottelemaan. Voitte yhdessä neuvotella esimerkiksi paremmat palkankorotukset kuin minimikorotukset tai parammat työehdot kuin minimityöehdot.
  4. Sinulla on pienempi tapaturmariski työpaikalla. Yleisesti järjestäytyneillä työpaikoilla työturvallisuusasiat ovat huomioitu paremmin, kuin järjestäytymättömillä työpaikoilla.
  5. Saat tukea silloin, kun tarvitset sitä. Kaikki Teollisuusliiton jäsenet saavat ilmaista neuvontaa ja lakiapua, silloin kun se on tarpeellista. Teollisuusliiton tuella voit puolustaa omia etujasi, kun ne ovat uhattuna työpaikallasi.
  6. Saat parempaa koulutusta, Liiton jäsenet saavat yleisesti ottaen parempaa koulutusta ja ohjausta liitto-organisaation johtamiseen työpaikalla. Teollisuusliitolla on koulutusohjelmia, joilla työpaikkojen liitto-organisaation johtajat voivat kouluttautua ja päivittää osaamisiaan.
  7. Parempi työttömyysturva ammattilliittojen jäsenet saavat ansiosidonnaista päivärahaa työttömäksi jäädessään. Ansiosidonnainen päiväraha on huomattavasti suurempi korvaus työttömyyden ajalle, kuin pelkkä KELA-korvaus.
  8. Olet osa liikkettä, joka lisää reiluutta työelämään. Teollisuusliitto tukee kampanjoita, joiden tarkoituksena on parantaa työntekijöiden yhteiskunnallista asemaa. Esimerkkinä voidaan mainita Operaatio Vakiduuni, jonka tarkoituksena oli puuttua nollatuntisopimuslaisten epäreiluihin työsopimuksiin.

Mikäli tulet aktiiviksi?

Hyvinkään Teollisuustyöntekijät ry:ssä olet kehittämässä eturintamassa työelämää positiiviseen suuntaan meille teollisuuden työntekijöille. Aktiivinen jäsenyys antaa sinulle todellisen äänen vaikuttaa ongelmiin, joita me teollisuustyöntekijät kohtaamme työpaikoillamme. Saat ammattiosastoltasi työkaluja, joilla voit puuttua kohtaamiisi epäkohtiin työelämässä. 

Tule mukaan joukkoomme mahdollistamaan muutoksen tekemistä. 

Minua kiinnostaa

Tietosuojaseloste